Gå til sygdomsliste

Nyheder til fagfolk

Her kan du finde nyheder til fagfolk fra Kræftens Bekæmpelse. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om kræftområdet leveret direkte i din indbakke.

Ny aftale sikrer flere kræftpatienter økonomisk hjælp til tandskader

26-01-2024
Regeringen og alle Folketingets partier har indgået en aftale, som betyder, at flere kræftpatienter med tandskader og senfølger i munden kan få økonomisk hjælp til tandlægeregningerne.

Ny viden om hormonprævention og autisme

26-01-2024
Forskning giver ny indsigt i årsagerne til autisme-spektrumforstyrrelser

Bakterier kan hæmme virkning af kræftmedicin

11-01-2024
Chella Krishna Vadivel Gule stafylokokker kan forværre kræft hos patienter med en bestemt type lymfekræft i huden. Nu har forskerne fundet årsagen. Det giver håb om behandling. Forskningen er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Mødres arbejde kan påvirke døtres kræftrisiko

11-01-2024
Forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning viser, at mødres arbejde kan have indvirkning på, om deres døtre udvikler brystkræft. Sammenhængen er særlig tydelig for et bestemt fagområde.

Ny viden om hormonspiraler og risiko for depression

05-01-2024
Kvinder, der bruger hormonspiralen med mest hormon, har en øget risiko for at udvikle depression sammenlignet med kvinder, der bruger lavdosis hormonspiral. Det viser et nyt studie fra Kræftens Bekæmpelse Center for Kræftforskning i samarbejde med Københavns Universitet og Nordsjællands Hospital.

Mulig sammenhæng mellem hormonbehandling og særlig hjernetumor

19-12-2023
Hormonbehandling der indeholder hormonet gestagen kan muligvis øge risikoen for at udvikle sygdommen meningeom. Det viser en ny undersøgelse foretaget af forskere fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og Nordsjællands Hospital.

Ny viden om luftforurening og kræft

15-12-2023
Det er allerede vist, at luftforurening øger risikoen for lungekræft. Men i to nye undersøgelser bliver forureningen også koblet til kræft i øvre luft- og spiseveje, lymfom og leukæmi.

Debat: Senfølger bør tænkes ind både før, under og efter kræftbehandlingen

11-12-2023
Der er behov for et langt stærkere fokus på senfølger i sundhedsvæsenet, så patienterne informeres tidligt og oplever god hjælp og støtte til at komme tilbage til livet efter kræft.

Ny undersøgelse: Kræftpatienter mangler vigtige informationer på sygehuset

08-12-2023
3.070 kræftpatienters oplevelser med sundhedsvæsenet under deres sygdomsudredning og behandling er kortlagt i Kræftens Bekæmpelses Barometerundersøgelse 2023.

Kræftens Bekæmpelse planlægger at overtage verdenskendt forskningsmiljø fra Københavns Universitet fra 2025

07-12-2023
Fire forskningsgrupper, der i dag har base på Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research på Københavns Universitet, skal efter planen flytte til Kræftens Bekæmpelse, som dermed opruster sin forskning i at forstå og behandle kræft.

Nogle af hendes patienter har gået i 25 år uden at få hjælp

07-12-2023
Mange steder i sundhedsvæsenet ved de ikke rigtigt, hvad de skal stille op med raskmeldte kræftpatienter, der klager over senfølger. I Region Syddanmark er der generelle senfølgeklinikker på alle sygehuse – og det virker.

7 forskningsprojekter om senfølger, du støtter lige nu

06-12-2023
Hvem får senfølger, hvorfor – og hvordan undgår vi dem i fremtiden? Det er nogle af de spørgsmål, som kræftforskere rundt om i landet (med støtte fra Kræftens Bekæmpelse) er i gang med at finde svar på.

Kræft i flere omgange: Ny forskning viser risikoen for ny kræft

04-12-2023
Ny stor undersøgelse sætter tal på, hvor mange danske kræftpatienter, der får ny kræft. Resultaterne kan pege på hvilke grupper af patienter man skal være særligt opmærksom på, og det kan bruges i forebyggelse og opfølgning.

Ny viden om risiko for livmoderhalskræft hos særlig gruppe

01-12-2023
Kvinder, der går til kontrol for moderate celleforandringer, har en let øget risiko for livmoderhalskræft på langt sigt. Det viser ny forskning, som Kræftens Bekæmpelse har støttet, og som kan føre til en bedre opfølgning for kvinderne.

Ultraforarbejdede fødevarer øger risikoen for kræft

01-12-2023
Nyt stort internationalt studie viser, at især forarbejdede kødprodukter og drikkevarer med sukker eller kunstige sødestoffer er de store syndere. De øger ikke alene risikoen for kræft, men også for hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Mads fik diabetes efter kræft

23-11-2023
Mads Rahbæk på 23 har diabetes på grund af den kræftbehandling, han fik som barn. Han er en af deltagerne i stort forskningsprojekt, der har fokus på senfølger efter børneleukæmi.

Energiproduktion - en mulig sårbarhed hos kræftceller

14-11-2023
NAD+ er et vigtigt molekyle for cellers energiproduktion. Forskere hos Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning har i et nyt studie fået indsigt i, hvordan NAD+ regulerer delingen af celler og dets potentiale til at bremse aggressive kræftceller.

Forskning skal finde behandling mod nyopdaget sygdom

10-11-2023
Knæk Cancer: Et af de forskningsprojekter, der har modtaget støttet fra Knæk Cancer 2023, skal vise vej til behandlingen af blodsygdommen Vexas. Sygdommen, der kan føre til blodkræft, er foreløbigt konstateret hos cirka 40 mennesker i Danmark.

Selvlysende farve kan spotte kræftceller i dvale

10-11-2023
Ny forskning fra bl.a. Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning gør det muligt at finde sovende kræftceller - celler, som er gået i dvale under kræftbehandlingen, og som kan være skyld i tilbagefald efter kræft.

Forskning om celler i dvale giver ny vigtig viden om kræft

08-11-2023
Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning viser, hvad der sker i hvilende celler i bl.a. modermærker. Det gør os klogere på, hvad der sker, når vi får kræft.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 464

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10