Gå til sygdomsliste

Generelt om kræftforskning

Man kan forske i kræft på mange måder. I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi med biologisk forskning, forskning baseret på statistik (epidemiologi), klinisk forskning og psykosocial forskning.

To forskere i laboratorium

Der forskes på mange måder i Kræftens Bekæmpelse. Nogle forskere har deres daglige gang i vores laboratorier, andre har blikket langt nede i spørgeskemaer og sundhedsdata.

Her kan du læse mere om de forskellige forskningsfelter:

Biologisk forskning

Biologisk kræftforskning er grundforskning, hvor man studerer cellerne, for at finde ud af, hvorfor nogle udvikler sig til kræftceller.

Biologisk kræftforskning


Epidemiologisk forskning

Forskning baseret på statistik. Det handler om at finde ud af, hvorfor folk får kræft og hvordan det går dem, ved at undersøge data fra registre.

Epidemiologisk kræftforskning


Psykosocial forskning

Den psykosociale kræftforskning ser på, hvad sociale og psykologiske forhold betyder for ens risiko for at få kræft, ens chancer for at overleve og for, hvordan man klarer en kræftsygdom.

Psykosocial kræftforskning


Klinisk forskning

Klinisk forskning foregår i hospitalsklinikken, hvor patienterne f.eks. får nye lægemidler i forsøg. Det er det, der foregår, inden et nyt lægemiddel eller en ny form for behandling kan blive godkendt og taget i brug som standardbehandling.

Klinisk kræftforskning


Forskning i alternativ behandling

Forskningen koncentrerer sig om den kræftbehandling, der ikke er videnskabeligt dokumenteret, og som ligger uden for det traditionelle sundhedssystem.

Forskning i alternativ kræftbehandling